Om LEO

LEO Club er en humanitær hjælpeorganisation for unge mellem 16 og 30 år, som gerne vil gøre en forskel for andre, der har en svær hverdag. LEO høre ind under humanitær hjælpeorganisation LIONS.

LEO er verdens største hjælpreorganisation for unge, og er med til at hjælpe andre, og gøre en forskel. På verdensplan er 160.000 unge mennesker, fra 140 forskellige lande, en del af denne organisation.

LEO er en Engelsk forkortelse af

Leadership. – Ledelse

Experience. – Erfaring

Opportunity – Mulighed

Grunden til at LEO er sammen sat af disse ord er fordi at klubben giver medlemmerne mulighed for at prøve sig med bl.a. klubledelse og projektledelse.  LEO medlemmer skal bl.a. selv lave sine egne arrangementer uafhængigt af LIONS.

Ansvar er noget alle medlemmer får del af. Det kan være i form af bestyrelseposter eller planlægning af nye arrangementer. Man bliver ikke tvunget til at påtage sig et ansvar, man ikke har lyst eller tid til.

LEO giver også mulighed for at prøve sine grænser af. Man er sammen med mennesker man normalt ikke ville være sammen med i hverdagen, og man skal sammenarbejde med dem om forskellige arrangementer. Man kommer også til at deltage i nogle aktiviteter man måske ikke normalt ville deltage i.

Udover det giver LEO også lokale, nationale og internationale oplevelser, samt møder med andre kulture.

LEO og LIONS er en non-profit organisation, dvs. at 1 krone givet, er 1 krone til velgørenhed.  Det fungere sådan at vi har en klubkasse som medlemmerne betaler til, og pengene fra klubkassen bliver brugt til administration.  Indsamlede penge kommer i en aktivitetkasse, og disse penge går ubeskåret til velgørenhed.

LEO Danmark arrangerer også en international ungdomslejr, og på den måde kan man få et fællesskab på tværs af klubberne, nationalt og internationalt.

Der har også været arrangeret et LEO BIKE RIDE  i sommeren 2013, hvor deltagerne cyklede fra Århus til Hamborg. Undervejs boede de hos forskellige LEO medlemmer både i Danmark og Tyskland. De indsamlede midler, som følge af cykelturen, gik ubeskåret til SIND Ungdom.

LEO Club Esbjerg er en af de nyere LEO klubber i Danmark og  blev charteret den 25. Januar 2014.

I LEO Club Esbjerg holder vi klubmøde den første torsdag i måneden. Vi har forståelse for at man kan have travle perioder med fx studie og arbejde, men ser selvfølgelig helst at man er aktiv som medlem.

Bag LEO Club Esbjerg står der nogle LIONS klubber. Det er LIONS Club Varde, LIONS Club Vadehavet, LIONS Club Esbjerg Strandby og LIONS Club Bramming.

Du kan følge os på www.facebook.com/LEO.Club.Esbjerg

Har du spørgsmål eller bare en fantastisk idé til nye aktiviteter, er du velkommen til at kontakte klubben. Du kan sende en mail til os under kontakt.